Το νησί της Μήλου μετράει πάνω από 70 παραλίες σε αριθμό. Άλλες με κρυστάλλινα νερά, άλλες με ψιλή άμμο, άλλες πιο γραφικές και άλλες με σεληνιακό τοπίο. Αυτή η ποικιλομορφία του νησιού αλλά και το ιδιαίτερο πεταλώδες σχήμα του, αποτελεί συνέπεια της ηφαιστειακής του δραστηριότητας, που σταμάτησε πριν από περίπου 90.000 χρόνια.

Σαρακίνικο
Sarakiniko

Τοποθετημένο στη βόρεια πλευρά του νησιού, θα μαγευτείτε από τα ιδιαίτερα λευκά βράχια που δίνουν την εντύπωση πως βρίσκεστε στη Σελήνη. Απέχει μόλις 2,1 χλμ. από το ξενοδοχείο μας.

Κλέφτικο
KleftikoKleftiko (2)


Παραλία γνωστή και ως «Θαλάσσια Μετέωρα». Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού και μπορείτε να φτάσετε εκεί με το εκδρομικό καραβάκι Δελφίνια.

  Παπάφραγκας
Papafragas (2)Papafragas (2)

Μια θάλασσα ανάμεσα σε 2 βράχους που βρίσκεται κοντά στο Σαρακίνικο. Αν και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε προσεχτικά απότομα βράχια, το τοπίο και το κολύμπι στα νερά του θα σας ανταμείψουν.

Φυριπλάκα
Firiplaka

Θα τη βρείτε στα νότια της Μήλου. Οργανωμένη παραλία, ρηχή αλλά και πεντακάθαρη συνδυάζοντας άμμο και μικρά βοτσαλάκια. Φυσική σκιά δεν υπάρχει, οπότε αν θελήσετε να πάτε σε ένα πιο απομονωμένο κομμάτι της, η ομπρέλα είναι απαραίτητη.
Τσιγκράδο
tsigkrado

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μήλου, στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα στη Φυριπλάκα. Για να σας αποκαλύψει τα μυστικά των σπηλαίων της και τη σπάνια ομορφιά της, πρέπει να κατεβείτε ένα στενό μονοπάτι του βράχου με σχοινί και σκάλα. Τολμήστε το!
  Φυροπόταμος
firopotamos

Από τις πιο γραφικές παραλίες της Μήλου, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς κολυμβητές.
 
Από μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών δεν μπορεί να λείπει και αυτή της δοκιμής τοπικών γεύσεων. Η Μήλος φημίζεται για τα τοπικά της προϊόντα όπως το κατσικίσιο τυρί, το θυμαρίσιο μέλι και ο ντοματοπελτές. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από το νησί δίχως να δοκιμάσετε και τα μοναδικά του εδέσματα…

Γλυκό κουφέτο

koufeto gastronomy

  Γλυκό του κουταλιού από ντόπια γλυκιά κολοκύθα, αμύγδαλα και μέλι.

Καρπουζόπιτα

Καρπουζόπιτα

Το πιο δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού μετατρέπεται από τα χέρια των ντόπιων στο πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού.

Πιταράκια Μηλέικα

Πιταράκια Μηλέικα

Χειροποίητο φύλλο γεμισμένο με σκληρό τυρί Μήλου, κρεμμύδι και μυρωδικά.
Το νησί της Μήλου διαθέτει 5 μουσεία: το Εκκλησιαστικό, το Μεταλλευτικό, το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο.

Aphrodite

Εκκλησιαστικό Μουσείο Μήλου

Museum

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, αναφερόμενη από ειδικούς ως «σταυρεπίστεγη τρίκλιτη βασιλική μετά τρουλλοκαμάρας» λόγω της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής της, στεγάζει το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μήλου. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε εκθέματα γλυπτών από ξύλο, εικόνες, χρυσά κοσμήματα και άλλα στοιχεία της μηλεϊκής τέχνης κατά τους χρόνους.

Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου

Mining museum

Στο Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου, θα δείτε σε 2 ορόφους όλη την ιστορία της γεωλογίας και μετάλλευσης του νησιού. Αυτοί που ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο μπορούν να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο στους χώρους του υπογείου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

archeological museum

Το νησί της Αφροδίτης δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει Αρχαιολογικό Μουσείο. Κεντρικά της εισόδου του θα δείτε ένα πιστό αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου. Μέσω της ξενάγησής σας στους χώρους, θα ξεναγηθείτε και στις περιόδους ακμής του νησιού.

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Μήλου

Folklore museum

Αν θέλετε να μάθετε πώς ήταν ένα κλασικό νοικοκυριό στη Μήλο τον 19ο αιώνα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο. Ο χώρος του είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε να δείτε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού εκείνης της εποχής.

Ναυτικό Μουσείο Μήλου

maritime museum

Εκθέματα σχετικά με την ναυτιλία της Μήλου, που περνούν από την προϊστορική εποχή μέχρι και τη νεότερη περίοδο, στολίζουν τους χώρους του μουσείου. Αντικείμενα, χάρτες και το ξύλινο σκάφος «Ειρήνη» είναι κάποια από αυτά.
Η Μήλος συνδέεται άρρηκτα με τον χριστιανισμό. Η Ιερά Σύνοδος την ανακήρυξε Ιερό Νησί, χάρη στις Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες της. Θα βρείτε πάνω από 130 εκκλησίες και ξωκλήσια, με κάθε ένα να ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, τις εικόνες του αλλά και την τοποθεσία του.

Παναγία ΤουρλιανήΥπαπαντή του ΧριστούΆγιος Χαράλαμπος ή Κοίμησης της Θεοτόκου

 

Άγιος Νικόλαος    Προφήτης ΗλίαςΑγία Μαρίνα 
Πεζοπορία στη Μήλο

Η ηφαιστειογενής δραστηριότητα της Μήλου έχει διαμορφώσει το νησί ώστε οι επισκέπτες που θέλουν να περιπλανηθούν στη φυσική ομορφιά του τόπου να έχουν πολλές επιλογές.

Sarakiniko

Τα ξωκκλήσια, όπως η Αγία Μαρίνα, κι οι περισσότερες παραλίες όπως αυτή του Σαρακίνικου, είναι περιοχές που «απαιτείται» το περπάτημα, ώστε ο επισκέπτης να παρατηρήσει και να απολαύσει την ομορφιά του νησιού.

Για τους λάτρεις όμως της πεζοπορίας, που θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερο τα μέρη της Μήλου, το ακρωτήρι Βάνι, τα Θειωρυχεία, τα ορυχεία της Αγγεριάς και των Νύχιων αποτελούν προτεινόμενα μέρη. Κατά την πορεία σας στις περιοχές αυτές θα ταξιδέψετε στην ιστορία και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αξέχαστες εικόνες.

Μοναδική εμπειρία είναι κι η μετάβαση στο ηφαίστειο της Φυριπλάκας που η έκρηξή του δημιούργησε τη Μήλο πριν από 2.000.000 χρόνια.

Πληροφορίες: https://www.miloterranean.gr/
Book Now